Sterk Zaad voor Sterk Nageslacht

Over hoe het komt zijn veel theorieën in omloop, maar feit is wel dat de menselijke vruchtbaarheid al een tijdje aan het teruglopen is. Zowel vrouwen als mannen hebben met deze statistiek te maken: vrouwelijke eitjes willen minder graag meedoen, lijkt wel, en mannelijke zwemmertjes lopen terug qua hoeveelheid, zijn stukken minder enthousiast in het vooruit zwemmen en zitten kwalitatief, binnen in, nog wel eens met zichzelf in een soortement van knoop, naar het schijnt. Problemen met het verwekken van nageslacht kunnen uiteraard soms aan de vrouw liggen, soms aan de man en soms aan hen allebei. Afgezien van de mogelijke psychologische oorzaken van vruchtbaarheids vermindering nemen wij in dit artikel vooral de fysiologische pool onder de loep, toegespitst dit keer met name op de mannelijke pilaar van het paar. Dit in dit geval vooral ook omdat gebleken is dat er – overal in het dierenrijk – een soortement van vervrouwelijking van het mannendom bezig is, vermoedelijk, zo beweren tenminste de experts, doordat veel van de moderne chemische stoffen die momenteel volop in onze omgeving aanwezig zijn het mannelijke hormoonstelsel ‘aanvallen’ en een vrouwelijke endocriene invloed hebben. Ook de vrouwelijke vruchtbaarheid wordt door deze milieuvervuiling aangedaan, maar op mannen hebben deze lichaamsvreemde stoffen een extra bevreemdend effect.

Hier hebben wij dan meteen al één van de mogelijk bediscussieerde oorzaken van het verlagen van de (mannelijke) vruchtbaarheid aangestipt:

  • de alomtegenwoordige chemische vervuiling met stoffen die vaak een vervrouwelijkend effect hebben.

Maar wetenschappers hebben nog meer pijlen op hun bogen en ook het gewone gezonde verstand kan hier gemakkelijk een puntje of wat extra bij aan zuigen:

  • verlaagde kwaliteit van onze dagelijkse voeding: minder vitaminen, mineralen en enzymen
  • een mens krijgt nu heel wat meer pesticiden en zware metalen binnen dan vroeger
  • luchtvervuiling met fijnstof
  • geluidsvervuiling: het is bijna nergens meer echt helemaal stil en … dat schijnt tóch wel wat extra stress te geven
  • verhoging van de werk- en prestatiedruk geeft óók meer stress en dat verlaagt de vruchtbaarheid
  • óverbevolking: te veel mensen op een kluit haalt per terugkoppeling een duit uit het zakje, zogezegd
  • líchtvervuiling: kórtere nachten; teveel blauw kunstlicht. Veel mensen zijn hier eigenlijk door oververmoeid
  • teveel straling: keer op keer wijst onderzoek op de gevaren van bijv. wifi in connectie met vermindering van vruchtbaarheid, verhoging van de kans op kanker en verhoging van de stressbelasting
  • Er is momenteel ook veel meer kosmische straling, onder meer door verdunning van de ozonlaag en verzwakking van het magnetisch veld van de aarde.

Uit dit lijstje zijn direct al een stuk of wat zaakjes te extraheren die het za(a)kje van de man weer wat beter gevuld zouden kunnen krijgen, maar in onze moderne wereld is het uiteraard niet echt gemakkelijk om de touwtjes in handen te krijgen en te houden: veel zaken gaan onze eigen controle te boven.

Er zijn echter een aantal beproefde én moderne dingetjes die de mo(e)derne man wél aan zijn routine kan toevoegen om een slag te slaan naar een grotere sperma-count en een betere sperma-kwaliteit. Onderstaande lijstje hebben wij zonder omwegen van de site van Juglen Zwaan gekopiëerd, op welks pagina u hierover de lángere route kunt nemen om desgewenst een gedetailleerder kennis tot u te nemen van de in dit zaakje ter zake doende biochemie.

1. Neem D-Aspariginezuur
2. Doe regelmatig aan sport
3. Zorg voor voldoende vitamine C
4. Ontspan en zorg voor minder stress
5. Zorg voor voldoende vitamine D
6. Probeer eens tribulus terrestris
7. Neem een fenegrieksupplement
8. Zorg voor genoeg zink
9. Overweeg ashwagandha
10. Neem maca

Wij wensen de mannelijke én vrouwelijke bezoekers van dit weblog veel plezier en geluk in het vergroten van hun inwendige vruchtbaarheid, niet alleen ter vergroting van de start’kwaliteit’ van het mogelijke nageslacht, maar ook omdat een goede vruchtbaarheid, volgens de eeuwenoude Indiase gezondheidsfilosofie AyurVeda, feitelijk ook aan de basis staat van een optimaal krachtig functioneren van het menselijk lichaam en dientengevolge van een goede lichamelijke gezondheid en een tevreden, gelukkige psychische gesteldheid.

Auteur: dromenvanpapier

Tarotist, Fotograaf, Schrijver en fantast

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s